2013. január 11., péntek

Kubai túra #2013 : 6. nap

Először is kérek minden kedves szivarbarátot - aki tervezi, hogy jön velünk erre a fantasztikus szivar és rum túrára - jelentkezzen be a info@torcedorcigar.com email címen. Tervezzük a létszámot, az utazás időpontját és ezeket követően elindítanánk a foglalásokat is.

De most folytassuk a program részletezésével:


Che Guevara emlékmű, Santa Clara
Santa Clara
6. NAP: Egy gyönyörű reggelre ébredünk Santa Clara városában, megérint minket a forradalmi múlt szele. Ez az a város ahol magunkba szívjuk a kubai forradalom alfáját ómegáját. Itt van eltemetve (1997 óta legalább is) Che Guevara, egy hatalmas mauzóleum és múzeum őrzi emlékét. A világ forradalmárt Bolíviában érte a halál '67-ben (a CIA közreműködésével), ahol is egy tömegsírba temették, majd harminc évvel később kihantolták és katonai tiszteletadás mellett Santa Clara-ban temették újra.  Továbbá itt zajlott a kubai forradalom egyik legjelentősebb ütközete, mely után az akkori diktátor Fulgencio Batista elhagyta Kubát, átengedve azt a nép forradalmárjainak. Rengeteg érdekes hely van Santa Clara-ban, melyeket fel is fogunk keresni. [UPDATE] Délután - lelkünkben forradalmi érzülettel - elindulunk a mesés tengerpartra pihenni kicsit. A Cayo Santa Maria-t tartják Kuba egyik legszebb tengerpartjának. Sok remek hotel van, köztük a Melia Las Dunas, Melia Buenavista.

Cayo Santa Maria


Frissültek az előző napok programjai is, kérünk benneteket, hogy olvassátok át azokat is. A változásokat [UPDATE] címkével láttuk el.

Nincsenek megjegyzések: